W nawiązaniu do tematu Car-Audio

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiekwaw
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7715
    • Ford

Zamieszczone przez franca
    w app maty 5,49 twarde 250/500mm a miękkie 14,64 500/500mm
    fajnie :szeroki_usmiech
    od kolegi Nexusa możesz kupić maty twarde APP 250/500mm za 5zł sztuka k
    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
    http://www.disi-tune.pl
    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
    Był WRX
    Była Octa

Komentarz

• Marker26
      Ambiente
      • 2004
      • 133

Witam
      Coś cicho sie zrobiło o wygłuszaniu? Czy już wszyscy mają to za sobą. Też bym chciał popatrzeć i pomóc bo niedługo również i mnie to czeka.
      1.9TDI "AHF"
      Master's Tuning

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Zamieszczone przez Marker26
        Witam
        Coś cicho sie zrobiło o wygłuszaniu? Czy już wszyscy mają to za sobą. Też bym chciał popatrzeć i pomóc bo niedługo również i mnie to czeka.
        ja w tą sobotę wymieniam głośniki i kable najprawdopodobniej k ale jeśli by mi się plany zmieniły mogę komus pomarudzić nad głową przy wygłuszaniu :szeroki_usmiech
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

Zamieszczone przez MisiekWAW
          Zamieszczone przez Marker26
          Witam
          ja w tą sobotę wymieniam głośniki i kable najprawdopodobniej k ale jeśli by mi się plany zmieniły mogę komus pomarudzić nad głową przy wygłuszaniu :szeroki_usmiech
          Będe ogromnie wdzięczny za przesłanie wszystkich wskazówek dotyczących: wymiany kabli oraz montażu mat bitumicznych, bo sądze że jesteś już po??? Jaki efekt? i jakie głośniki? Czy musiałeś coś rzeźbić? poprosze na maila będe wdzięczny !!!! :P
          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
          www.wasilewski-foto.pl
          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• PPK
            Ambiente
            • 2004
            • 188

Jak myślicie czy dobrym pomysłem by było podłaczyć aktywna tube pod fabryczny zestaw 8 głosnikow i radio Skoda Symphony CD?? Czy da rade wogole podlaczyc takie cos pod radio i czy nie bedzie problemu z puszczeniem kabli ?
            Niestety tylko 160.4 KM i 380 Nm

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

Zamieszczone przez PPK
              Jak myślicie czy dobrym pomysłem by było podłaczyć aktywna tube pod fabryczny zestaw 8 głosnikow i radio Skoda Symphony CD?? Czy da rade wogole podlaczyc takie cos pod radio i czy nie bedzie problemu z puszczeniem kabli ?
              po 1. - pozbądź się wynalazku zwanego 'tubą' do tego 'aktywną' :diabelski_usmiech
              po 2. - podłączyć można, ale trzeba pokombinować (nie wiem czy Symphony ma wyjście na wzmaka,
              jesli nie ma to trzeba stosować adapter podpinany pod wyjścia głosników :twisted
              - sprowadza się to do jednego - dalszej degradacji dźwięku (cienkiego już w wykonaniu fabrycznym) :twisted:
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• PPK
                Ambiente
                • 2004
                • 188

To co mam zrobic zeby mi to lepiej grało nie ponosząc przy tym ogromnych kosztów i zeby za bardzo nie ingerowac we wnetrze samochodu ( chodzi mi o zmiany kabli, montaże wzmacniaczow itp, bo ja sie na tym nie znam ). Chciałem wygłuszyc wnetrze oczywiscie nie sam tylko zlecic to jakiejs firmie ale nie wiem ile to kosztuje i czy mi da wogole dobry efekt.

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez PPK
                  To co mam zrobic zeby mi to lepiej grało nie ponosząc przy tym ogromnych kosztów i zeby za bardzo nie ingerowac we wnetrze samochodu ( chodzi mi o zmiany kabli, montaże wzmacniaczow itp, bo ja sie na tym nie znam ). Chciałem wygłuszyc wnetrze oczywiscie nie sam tylko zlecic to jakiejs firmie ale nie wiem ile to kosztuje i czy mi da wogole dobry efekt.
                  1. wygłuszyć drzwi
                  2. zapewnić głośnikom stabilne mocowanie do drzwi (te plastiki mozna sobie wsadzić w ...)
                  3. ewentualnie kupic lepsze głosniki na przód

wiecej cudów nie potrzeba
                  :diabelski_usmiech

Komentarz

• PPK
                    Ambiente
                    • 2004
                    • 188

Jaki jest średnio koszt wygłuszenia 4 drzwi w jakiejs firmie najbardziej odpowiadałoby mi w Warmińsko-mazurskim ale niestety nikt na forum nie jest z tych stron tylko ja.
                    Rozumiem za jesli chodzi o lepsze mocowanie to maja byc jakies adaptery takie jak to

I wtedy mozna wstawic głosnik 165 mm tylko wtedy trzeba tez wiedziec jaki zastanawiałem sie nad jakims JBL GTO tylko nie pamietam jakim na allegro chodza srednio koło 350 zł nowe (tylko nie wiem czy by pasowały)

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

Zamieszczone przez PPK
                      Jaki jest średnio koszt wygłuszenia 4 drzwi w jakiejs firmie najbardziej odpowiadałoby mi w Warmińsko-mazurskim ale niestety nikt na forum nie jest z tych stron tylko ja.
                      koszt wytłumienia od ~200 do ~400 zł
                      z twoich stron polecam olsztyńską firme Budwil

Zamieszczone przez PPK
                      Rozumiem za jesli chodzi o lepsze mocowanie to maja byc jakies adaptery takie jak to
                      bardzo dobry przykład pierścienia z MDF
                      (lepiej gdyby był z metalu - ale i tak jest o niebo lepszy od fabrycznych plastików)

Zamieszczone przez PPK
                      I wtedy mozna wstawic głosnik 165 mm tylko wtedy trzeba tez wiedziec jaki zastanawiałem sie nad jakims JBL GTO tylko nie pamietam jakim na allegro chodza srednio koło 350 zł nowe (tylko nie wiem czy by pasowały)
                      w cenie poniżej 500 zł proponuję Ci Hertz'e DSK 165 lub
                      ESK 165
                      o JBL'ach po prostu zapomnij (kibel jakich mało) :diabelski_usmiech

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

o JBL'ach po prostu zapomnij (kibel jakich mało)
                        Zgadza się. Jak to tej pory nie spotkałem głośników JBL'a, które dobrze by grały.

Polecam taki zestawik . I cena jest zachęcająca. Ja mam Subwoofer Soundstream'a SPL 12 i jestem baaardzo zadowolony i chyba skuszę się na tę propozycję.

Komentarz

• PPK
                          Ambiente
                          • 2004
                          • 188

Wielkie dzięki bardzo mi pomogliście. k
                          Widzałem kilka razy w Olsztynie ta octavie ze strony budwillu (fajna skorka w srodku kurcze).

Komentarz

Pracuję...